עיצוב פנים בקריות

האתגר:

לעצב חלל שיוכל לעמוד במבחן הזמן.

ליצור נוף פנימי ולחבר בין הפנים לחוץ.

ליצור שקיפות והשתקפות בין החללים  ויצירת הרמוניה בחלל.

עיצוב פנים עכשווי

דיאלוג בין מתכנן ולקוחותיו הוא במידה רבה הסוד בבסיס תכנון מוצלח של בית לדייריו ,מעצבת הפנים הילית קרש, נכנסה לתמונה כבר בשלב הפרגורמה וסקיצות הרעיוניות האדריכליות. וליוותה את כל תהליך העבודה, מתכנון פונקציונאלי, תכנון גבס, נגרות, תכנון תאורה, בחירת חומרי גמר פנים וחוץ וסטיילינג. הליווי נמשך עד לאחר כניסת הדיירים למשכנם החדש.

הבית ניצב על מגרש בגודל של 700 מ”ר, ומשתרע על פני 230 מ”ר בקומה אחת + מרתף. הבסיס הרעיוני היה בית לפי מידה מותאם למשפחה צעירה זוג + 3 בנות.

ארגז כלי העבודה של מעצבת פנים הילית קרש,  מכיל מגוון מעניין אותו לקטה ממקורות רבים. הסגנון שלה עוטה אמנם גלימה מודרנית אולם מתחתיה ניתן לראות בברור שכבות של השפעות ממקורות שונים. “העיצוב שלי הוא מודרני מטבעו ומשתמש בפונקציה, מבנה וחומרים בדרך ישירה, ויחד עם זאת משתדל להיות מקורי, נקי ובעיקר אישי. היה חשוב לי ליצור דו שיח בין חלקי הבית ועל-ידי קח ליצור שפה שלמה והרמוניה לבית” הילית אומרת

הבית בנוי סביב פטיו מרכזי דבר המחזק מאד את הקשר וההמשכיות בין פנים וחוץ. האבן הבזלת לחיפוי הכניסה וקיר הפטיו נכנסת לתוך חלל הבית דרך חלונות הפטיו.

עיצוב פנים – על מנת להדגיש את הציר המרכזי של הפטיו, יצרתי מאין תמונת ראי, אלמנט גבס המצוי מעל המטבח וחריץ  אור המצוי בדיוק מעל האי במטבח. מופיע כהד בצד השני של הבית מעל פינת האוכל. כך גם אותן המנורות היורדות מעל האי יורדות מעל פינת האוכל. נוצר דו שיח בין החלק הימני לחלק השמאלי של הבית. אלמנט גבס זה הוא דקורטיבי, אך דבר ראשון הוא פונקציונאלי ומשמש למיקום המזגן.

הפרוגראמה: בבסיס הפרוגראמה עמד הרצון ליצור בית המותאם לצרכי משפחה צעירה הכוללת זוג הורים ושלוש בנות. אדריכלות הפנים השתלבה לתוך הפרוגראמה כבר בשלב ראשוני וכללה את תכנון הפנים הכולל, לרבות, אלמנטים  מגבס, תאורה, בחירת חומרי גמר פנים וחוץ וכן סטיילינג.

מבנה ועיצוב הבית: הבית בנוי סביב פטיו מרכזי, שהפך לנקודת מוצא ממנה מתחיל ודרכה מתנהל הן המבנה והן עיצוב הפנים. הפטיו, על קירות הזכוכית השקופות שלו, הוא פרט אדריכלי דרמטי סביבו מתכנס הבית וסביבו נוצר חיבור חזק של פנים וחוץ. הבית, הבנוי בקומה אחת, כולל את החללים הציבוריים, סוויטת ההורים וחדרי הילדות.

פטיו: פטיו מרכזי ומרשים, המקשר את הפנים לחוץ ואת החוץ אל הבית פנימה, הוא הצומת המרכזית של בית מרשים זה, המתכנס סביבו ליצירת מקום לגור בו. הפטיו מצוי מול דלת הכניסה ומצידו האחד הסלון ופינת האוכל ומצידו השני המטבח והמעבר לאזורים הפרטיים. העיצוב עושה שימוש מחוכם באלמנטים חוזרים על עצמם, באופנים שונים, היוצרים זרימה בין חלקי הבית השונים והדהוד רעיוני-ויזואלי.

תכנון התאורה המוקפד בבית כולל גם אלמנטים של תאורה דקורטיבית, אך גם שימוש רב בתאורה נסתרת, היוצרת הילות אור ומשחקי אור וצל. בנוסף נבנה חלון אור, אותו יצרו האדריכליות טובה וצילה, מעל הפטיו, אלמנט המעניק תאורה גם בשעות החשיכה. הבית מחופה באבן בזלת אפורה ודרמטית, המעניק לו אופי ייחודי ורצינות עיצובית, המתכתבת היטב עם משחקי השקיפות והעדינות של הפטיו האוורירי והפתוח.

הסלון: קיר הפטיו המשתלב אל תוך הסלון יוצר משחקי שקיפות-אטימות ומאפשר פתיחות אל החוץ עם חלל אינטימי, בו זמנית. חלל הסלון המרווח כולל גם אח, רהיטים בגובה נמוך, השומרים על זרימת החלל ומדגישים את גובהו (3.7 מ’). פלטת הצבעים של לבן-שמנת-אפור מושלמת על ידי פריטים בצבעי סגול ובדיגומים נועזים, לרבות שילוב של צילום שצולם על ידי המעצבת. כל אלה יוצרים את ה’נגיעה’ העיצובית המתבקשת. הריצוף הוא באריחי 60X60 ס”מ, בגווני אפור משתנים, התורמים אלמנט מתחום הסגנון האורבאני, המרוכך על ידי הפריטים המשלימים.

המטבח: באזור המטבח נבנה אלמנט מגבס הכולל חריץ הממוקם בדיוק מעל האי. אלמנט זה מתגלה גם בצידו השני של הבית, מעל פינת האוכל ומהדהד ומחבר שני אזורים אלה. שימוש דומה נעשה גם בשילוב גוף תאורה זהה בתצורה של סטריפ ‘בקבוקים’ היורדים כלפי מטה, הן במטבח והן בפינת האוכל. דיאלוג זה בין שני חלקי הבית יוצר חיבור ויזואלי ורעיוני, אך גם משמש לצרכים פונקציונאליים, בשמשו כאזור למיקום המזגנים.

במעבר בין האזור הציבורי לפרטי נעשה שימוש בטפט שחור דרמטי, הכולל דיגום של עיגולים, כאשר עיגול אחד מאלה ‘גולש’ אל הרצפה ושב ומופיע כשטיח במבואה. טפט זהה שולב גם בסוף המסדרון המוביל לחדרי השינה ומדגיש שוב את הזרימה בחלל.

סוויטת השינה:

חלל סוויטת השינה הופרד מחלל חדר הארונות על ידי קיר, המשמש מצד מרחב השינה לתליית מסך הטלוויזיה ומצידו השני לתליית מראה. מסביב לקיר זה נבנה פרט נגרות המשמש לאחסון. בנוסף, אלמנט מגבס, שהותקן מעל חדר הארונות , יורד אל מאחורי המיטה, ליצירת גב מיטה המחופה בטפט, שאף הוא מטפס לתקרה ויוצר המשכיות. גם באזור זה שולבה צבעוניות דרמטית ומפתיעה, אל הפלטה השטוחה, על מנת להפוך את החלל ל’שובב’ ומעניין יותר. שובבות מפתיעה זו באה לידי ביטוי בכתמי הצבעוניות הורוד פוקסיה המשולבת במשטחי השחור-לבן הקלאסיים של חדר הרחצה בסוויטת ההורים.

חדרי הילדים: גם חדרי הילדים עוצבו בעיצוב טוטאלי שכלל אל כל פרטי הנגרות, התאורה, הפרקט וכד’. אל חדרים אלה מצטרפת בחדר הרחצה צבעוניות נועזת של ירוק דשא בחיפוי הזכוכית ובשטיחונים.

התוצאה – שקיפות והשתקפות בין החללים, יוצרת הרמוניה בחלל.

 

עיצוב ואדריכלות פנים :      הילית קרש   

צילום :              איתי סיקולסקי

קרמיקה :          טופולסקי, מודי

מטבח :             מטבחי רגבה

תכנון גן :           סיגל אסרף

אדריכלות :        דוד & רייזר

על הפרוייקט +

סגירה -

סגירה -