עיצוב פנים בגליל

האתגר

תכנון פונקציונלי שייתן מענה לצרכים המשפחתיים.

יצירת שקיפות וזרימה בין חללים מבלי לוותר על האינטימיות המשפחתית.

 

 

עיצוב פנים בצפון

בית בעיצוב מינימלסטי

פונקציונליות, נקיון ומרחב – אלה הם העקרונות שליוו אותנו בתכנון. שמתוך עומק ההבנה של צרכי הלקוח, אני יוצרת תכנון אישי ופונקציונאלי, אסתטי ורענן עבור כל לקוח בדרך מיוחדת עבורו.

כדי לשמור על תחושת מרחב ועל קווי מבט פתוחים וארוכים, ההתייחסות לתכנון הפנים הייתה שכלתנית ומחושבת – לכל חפץ שאינו אמור להיות גלוי לעין נמצא מקום נוח ונגיש לאחסון והריהוט השימושי תוכנן בקווים מודרניים ובקשת מונוכרמטית של צבעים – המטבח עוצב על טהרת הלבן. במטבח ניצב אי עם אזור ישיבה והוא אכן משמש מקום מפגש והלב הפועם של הבית. בחדרי הרחצה נשמר אותו איפוק.

 

דלת כניסה בצבע אדום בוהק היא אחד מסימני ההיכר הבולטים של בית זה. דלת זו מובילה לפנים בו נעשה שימוש בשפה חזותית מודרנית, מתוחכמת בפשטותה, מאופיינת במשחקי שקיפות, בעלת פלטת צבעים מונו-כרומטית ובהירה ומתובלת בכתמי צבע, המוסיפים מוקדי עניין.

הפרוגראמה: בעלי הבית הציבו שתי דרישות בלבד. האחת היא מיקום יחידת ההורים בקומה השנייה של הבית והשנייה היא שימוש בשפה חזותית מודרנית ועכשווית. מעבר לכך ניתנה למעצבת יד חופשית בעיצוב פנים הבית, עיצוב מקיף שכלל תכנון כולל של כל הפרטים, לרבות צבעוניות, רהיטים, תאורה, אביזרים משלימים וכד’.

מבנה ועיצוב הבית: בקומת הקרקע נמצאים המרחבים הציבוריים: סלון, מטבח ופינת אוכל וכן שלושה חדרי שינה וחדר רחצה. בגלל מגבלות גודל, אזור פינת האוכל ‘נמתח’ כלפי החוץ, על חשבון הקטנת הקומה השנייה. בקומה השנייה ממוקמת גלריה, הצופה אל קומת הקרקע והמשמשת גם כמרחב עבודה, וכן סוויטת ההורים הכוללת גם חדר רחצה.

תכנון הבית הביא בחשבון את גודלו, לעומת צרכי המשפחה בשילוב עם הרצון למראה נקי. לפיכך תוכננו אזורי אחסון מרובים אשר יעלימו מן העין חפצים מיותרים ליצירת מרחבים נקיים מבחינה ויזואלית. זאת, בשילוב פלטת הצבעים שנבחרה והפרטים השונים, יוצרים איפוק חזותי.

בתכנון מראה החלל נעשה שימוש ביצירת ניתוק-חיבור בין מישורי הגבהים השונים, ביניהם שולבו אלמנטים של תאורה נסתרת. בנוסף, נעשה שימוש מרובה בזכוכית שקופה, המתכתבת היטב עם החלקים האטומים, ליצירת משחקי שקיפויות.

קומת הקרקע: אזור הסלון הוא בעל תקרה כפולה, מרשימה בגובהה, בה שולב אלמנט גבס על פני כל גובה החלל, על מנת להדגישה. בחלק התחתון של אלמנט זה שולב מסך טלוויזיה שקוע. לצד אלמנט גבס אטום זה, מבליחה הגלריה בעלת מעקה הזכוכית השקוף, ליצירת שילוב של מראה אטום-שקוף. בנוסף, שולבו גם חלונות כפולים, המחדירים אור טבעי רב לחלל, חלונות עליהם הותקנו וילונות, למניעת סנוור. בין החלקים השונים של המרחב הציבורי קיימים זרימה וחיבור החובקים את החלל כולו לשפה חזותית אחת ומחברים בין חלל זה לבין מרחב החוץ. כך מחובר גם דלפק הישיבה הסמוך למטבח הלבן, המהווה ‘מדורת שבט’ משפחתית, סביבו מתכנסים בני הבית.

אל פלטת הצבעים השטוחה של אפור-לבן-שחור שולבו נגיעות צבע דרמטיות, המוסיפות עניין בחלל: דלת כניסה אדומה, קיר פינת אוכל המחופה בטפט פריחת כלניות מרשים (טפט שנוצר מצילום שנעשה על ידי המעצבת והוגדל), אלמנטים אדומים בגופי התאורה ופריטי נוי אדומים.

קומת הקרקע כוללת גם את חדרי הילדים, אשר גם הם עוצבו בעיצוב טוטאלי של צבעוניות, שילוב טפטים, ריהוט מותאם פרטנית ורצפת פרקט בהירה.

הקומה השנייה: אל קומה זו מוביל גרם מדרגות בעל מעקה מזכוכית שקופה הנפתח אל גלריה המשמשת כפינת עבודה. סוויטת ההורים הכולל גם היא מחיצת זכוכית לכיוון חדר הרחצה. שימוש מרובה זה בזכוכית יוצר מעברים של אור טבעי מרובה, זרימה ויזואלית וכן תחושת פתיחות וניקיון חזותי בחלל.

התוצאה: בית שתוכנן על מנת לתת מענה פונקציונאלי לצרכים המשפחתיים, על ידי שימוש בעיצוב המדגיש זרימה, שקיפות ומעברים בין מרחב אחד למשנהו, מבלי לוותר על אינטימיות ומשפחתיות.

 

עיצוב פנים :  הילית קרש  

אדריכלות :   איל מלכא אדריכלים

צילום :         איתי סיקולסקי

קרמיקה :     טופולסקי קרמיקה

מטבח :        מטבחי סמל

על הפרוייקט +

סגירה -

סגירה -