עיצוב וילה על הים

האתגר:

העצמת הנוף והחיבור לטבע.

חשיבה אקולוגית מלאה.

שמירה על שקט ופשטות תוך כדי חיבור למקום.

תכנון אקלימי לבית במושב הבונים

250 מ”ר על מגרש בגודל 500 מ”ר המשקיף על  אחד החופים היפים של הים התיכון, חוף הבונים.

עיצוב פנים ותכנון היוצר מסגרת חלל בהירה ונקיה, המדגישה ומעצימה את נוכחות הנוף ולא מתחרה בו.  על-ידי שימוש מושכל במראות, פתחים גדולים, כל אלה יוצרים תחושה של חיים מחוברים לטבע.

מתוך חשיבה אקלימית, המנצלת את זרימת האוויר הטבעית ממערב למזרח לטובת אוורור הבית בכל עונות השנה, נפתחו פתחים רחבים בשתי החזיתות המנוגדות, הקדמית והאחורית, אשר מכניסים לבית אור במהלך כל שעות היממה. כאשר אור השמש נמוך, הוא חודר לבית ומדגיש את הציר הראשי שעליו נבנה הבית, שבו מוקם גרם המדרגות המוביל לחדר המשפחה ולמשרד. במהלך שעות היום החלל מואר באמצעות אור השמש, ובשעות החשכה הוא מואר באמצעות תאורה נסתרת ופס צבירה שמדגישים אותו. לאורך המסדרון תוכננו חלונות עיליים שיוצרים משפכי אור וסירקולציה של אוויר ומסייעים לאוויר החם לצאת החוצה. על פי אותו עיקרון תוכננו הפתחים ביחידת ההורים: שני חלונות, זה מול זה, האחד פונה אל המרפסת ההיקפית והשני אל החזית האחורית של הבית. חדר הרחצה של היחידה הוא החלל היחיד בבית ללא חלון חזיתי, ולכן הוא פתוח באופן חלקי אל חדר השינה באמצעות מחיצת זכוכית גבוהה שמחדירה פנימה אור טבעי. גם בחדר זה תוכנן חלון עליון שמלווה את אזור השינה ואחראי לאוורור שלו ושל חדר הרחצה.

 

עיצוב פנים: הילית קרש , אדריכלות: סאאב אדריכלים, צילום: עמית גרון

על הפרוייקט +

סגירה -

סגירה -